Frankrijk, Bugey wandelen

Op deze hondvriendelijke en idyllische plek gaan we 5 dagen wandelen en 7 overnachtingen. De wandelingen zullen variëren van 12 tm 20 km, deze kunnen vanwege de hoogteverschillen pittig aanvoelen. We hebben na 3 dagen een rustdag. Deze rustdag is bedoeld om echt even kalm aan te doen zodat we de laatste 2 dagen ook nog weer 2 prachtige wandelingen kunnen doen! Heb je meer rust nodig? Dan kan dat ook altijd en overleggen we welke wandeling je dan zou missen.
Deze wandelvakantie is voor de meer geoefende wandelaar en geoefende wandelhond. Na de wandeling is er genoeg tijd om te ontspannen en in de buurt kan je hond ook nog even lekker zwemmen mocht tie een echte zwemfanaat zijn. Onze gastheer Gregory en gastvrouw Noura zullen er alles aan doen om ons het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken! Ze bereiden samen de lekkerste maaltijden. We genieten ontbijt, lunch ( meeneem) en diner bij hen aan de grote tafel in de eetkamer of aan de tafels onder de gigantische walnotenboom.

Data: 27 april 2024 tm 4 mei 2024
(Nog 3/5 kamers VRIJ en 3/4 campingplaatsen VRIJ)

 

Accommodatie

De sfeer is ontzettend relaxt en de eigenaren zijn rustige mensen die de boel netjes houden en je als gast goed verzorgen! Hun eigen jonge herdershond is een sociaal lief dier. Ze hebben een mooie ruime kippenren en een prachtige moestuin. Verse eitjes en verse groenten uit eigen tuin horen bij de heerlijk bereide maaltijden.
Anders dan de voorgaande jaren zal de week als All inclusief aangeboden worden. Dit betekend dat je ontbijt, lunch en diner inbegrepen zijn bij de prijs. Tijdens de maaltijden zijn de drankjes exclusief. Tijdens de speurlessen zorgt Dogtravel voor koffie en thee en wat lekkers.

We hebben de beschikking over 4x een 2 persoonskamer ( evt als 1 pers kamer te boeken) met eigen badkamer. Er is ook een kamer in de schuur. Deze is ook als 1 af 2 pers kamer te boeken, je gebruikt de douche/toilet van de camping. Op de camping zijn 4 ruime kampeerplaatsen met mooi uitzicht over de vallei. Zelf staan we met onze camper op de camping. Ook als je op de camping logeert, zijn je maaltijden inbegrepen en ook je elektriciteit.

Honden kunnen met maximaal 2 op de kamers/per campingplaats. In goed overleg kunnen honden buiten het terrein in de directe omgeving goed uitgelaten worden en eventueel loslopen. Op het terrein houden we de honden aangelijnd zodat het voor de honden die het lastig vinden ook een leuke vakantie is!

Bugey

De Bugey is een gebiedje in departement de Ain (01). Het zijn de zogenoemde ‘voor alpen’ of ook wel Rhône-alps genoemd. Het middelgebergte ligt tussen de rivier de Rhône en de Alpen in. Je zult diverse keren de Mont Blanc als uitzicht hebben tijdens de wandelingen. In het voorjaar kan het ’s nachts rustig nog vriezen. De accommodatie Goute La Vie ligt op 600 meter hoogte. Gaan we hoger gelegen wandelen, dan is het wel eens voorgekomen dat we in april/mei toch in de sneeuw terecht kwamen. Maar in dezelfde week hebben we ook dagen van 28 graden Celsius gehad. Hou met je kledingkeuze hier rekening mee!
Check ook je reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Bugeyreizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.

Vakantie

De aankomst van de reis zal zaterdag einde middag zijn tussen 16.00 en 18.00. We beginnen dan deze dag om 19.00 met een aperitief en een welkom op de accommodatie. Zo kan je eerst even samen met je hond acclimatiseren en eventueel rondom de camping even een wandelingetje doen. Zondagmorgen na het ontbijt gaan we van start voor onze eerste wandeling vanaf de accommodatie. We wandelen maandag en dinsdag ook en de woensdag zal een rustdag zijn. We kunnen dan na de rustdag op donderdag en vrijdag nog eens 2 mooie wandelroutes maken! De zaterdagochtend hebben we nog een gezamenlijk ontbijt en je kunt dan eventueel een lunch bestellen bij Gregory voor onderweg! We zwaaien jullie uit na deze prachtige week!

Wine&Hike

Als vervend wijnliefhebber en kenner van de streek, wil ik jullie ook uitnodigen mee te gaan naar de wijnboeren in de streek. We zullen einde van de middag telkens naar een andere wijnboer gaan. Laat jezelf verrassen door de prachtige unieke wijnen in uit deze streek. De meeste wijnen worden nergens anders verkocht dan alleen bij deze wijnboeren zelf of in de plaatselijke restaurants. Volg je SDEN opleidingen? Neem gerust je proefformulieren mee om je smaakpapillen te testen!

Zorg voor een reis- en annuleringsverzekering! Check of deze ook bergwandelingen dekt en of je hond is mee verzekerd!

 

1-persoonskamer met eigen badkamer:                       €   1150,00

2-persoonskamer met eigen badkamer:                       €   1615,00

1-pers Camperen tent/caravan/camper:                       €      915.00

2-pers Camperen tent/caravan/camper:                       €    1320.00

 

Je boeking is inclusief:

 •  7 overnachtingen
 • 5 gegidste wandelingen
 • Cavetocht langs 3 of 4 wijnboeren in de streek!
 • Ontbijt
 • Lunch om mee te nemen
 • 3-gangen diner
 • Koffie en thee inbegrepen.
 • Snack voor de hond.
 • Diverse soorten fruit
 • Toeristen belasting
 • Vrije dag

Niet inbegrepen:

 • Alle overige consumpties gedurende het verblijf
 • Reis van en naar de accommodatie
 • Eventueel een nacht eerder of later vertrekken
 • Lunch op de heen en terug reis ( wel voor de terugreis te bestellen bij Gregory!)
 • Consumpties onderweg bij eventuele bar/reataurants
 • Entree gelden en fooien
 • Eten voor je hond

 

Bij vragen mail ons: dogtravelnl@gmail.com

 

Inschrijven kan door op deze link te klikken!

Reserveringen zijn op volgorde van betalingen die binnenkomen. Is je kamer betaald, ben je zeker van je plaats!

 

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).