Doe je eigen Dogtravel ding – Nijmegen Oost

Gebied: Nijmegen Oost. Deze route loopt door Mariënboom, Berg en Dal en Heilig Land Stichting.

Lengte Route: 12,5 km. Reken op ongeveer 2 uur en 45 minuten tot 3 uur.

Startpunt wandeling: Kruispunt Luciaweg en Mariënboomseweg in Nijmegen. Hier kun je gratis parkeren.

Horeca onderweg: Museumcafé van het Afrikamuseum (op 3,6 km van de route). Tip is om vooraf even te bellen als je hier gebruik van wilt maken. Het museumcafé is ook toegankelijk voor niet-museumbezoekers.

Picknicktip: op circa 5 km kom je over een mooie open plek in het bos. Je kunt hier een bankje zoeken (boven aan de heuvel moet je wel opletten voor mountainbikers) of ergens in het veld een plekje zoeken.

Route en hoogteprofiel:

Download file: Nijmegen_Oost-Doe_je_eigen_Dogtravel_ding.gpx

Klik hierboven op de “Download” knop en je kunt het GPX bestand opslaan en openen in een app op je smartphone of met een gps.

Bijzonderheden onderweg:

1,5km – Hier zie je een voorbeeld van hoe een Romeinse waterleiding door dit gebied heeft gelopen.

1,8km – Vanaf nu kom je ook mountainbike paden tegen. Deze staan goed aangegeven. De meeste mountainbikers weten dat honden hier ook los mogen.

2,1km – Je kunt de route door de “kuil” laten lopen of bovenlangs. Dat laatste heb ik gedaan, want in de kuil was het erg druk met andere mensen en honden.

3km – Je loopt een klein stukje route over het mountainbikepad. Lijn je hond hier even aan. Na het pad kom je weer op de weg uit.

4km – In dit bos mag iedereen los lopen; fietsen, paarden, hardlopers en honden. Let dus even goed op. Je kunt op een gegeven moment schoten gaan horen van de kleiduiven schietvereniging.

6km – Je steekt een drukke weg over. Het bos hierna is geen losloopgebied meer.

7km – Je hebt hier de mogelijkheid voor een extra lusje en naar het Zweefvliegterrein lopen. Daar zit namelijk restaurant Zweef-Inn wat een aanrader is voor een tussenstop. Vanuit Zweef-Inn kun je via Heumensoord naar het noorden en weer aansluiten op de oorspronkelijke route.

10km – Op dit veld mogen de honden weer even los.

11km – Mooi uitzicht op de Cenakelkerk en daarnaast het Pelgrimshuis Casa Nova

Bekijk hier een korte fotoimpressie (YouTube filmpje)

Geen zin om alleen te lopen? Vraag andere Dogtravelwandelaars op Facebook!

Veel wandelplezier!