Foret Dogtravel

FORET DOGTRAVEL

Voor elke groepsreis die wij organiseren, wordt er een boom geplant op het terrein van Foret du Dragon in Murols, Frankrijk.

 

Dit terrein beslaat 15 hectare en bevindt zich in de Noord-Aveyron. In 2016 bezocht ik dit project voor het eerst, toen er nog niets was. De eigenaresse, Marjolein, heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om dit stuk grond om te vormen tot een duurzaam voedselbos. Ze organiseert kleinschalige excursies voor mensen die off-grid willen leven en biedt persoonlijke begeleiding voor degenen die een reset in hun leven willen. Het is de ideale plek om jezelf te ontdekken en herboren terug te keren van vakantie.

Op dit terrein kun je kamperen met je eigen tent, kleine caravan of buscamper. Je hebt ook de mogelijkheid om een tipi te huren of een van de accommodaties te kiezen, zoals het traditionele stenen huis, een houten tiny house of de gerenoveerde oude kaasmakerij. Het verblijf is eenvoudig en duurzaam. De nachten zijn buitengewoon donker, wat tijdens heldere nachten een prachtige sterrenhemel oplevert.

Sommige delen van de natuur zijn ongerept en ontoegankelijk vanwege steile hellingen. Er is overvloedig wildlife aanwezig, en als DOGTRAVEL willen we graag bijdragen aan meer biodiversiteit op dit terrein. Voor elke geboekte groepsreis planten we één boom of struik die bijdraagt aan vruchtbaarheid en biodiversiteit op het terrein!

Het leuke is dat jij als Dogtraveler deze bomen kunt bezoeken! Je kunt een individuele reis boeken bij Foret du Dragon, inclusief het DOGTRAVEL-PAKKET.