Doe je eigen Dogtravel ding – Wateren

Gebied: Drenthe, vlakbij de grens met Friesland. Omdat we ook onze Wateren vakantie hebben moeten annuleren door de Corona maatregelen, heb ik een van mijn Wateren routes online gezet. Je kunt dan toch een beetje van het Dogtravel gevoel beleven door het lopen van deze route.

Lengte route: 11,8 km.

Startpunt wandeling: Je start vanaf kruispunt Dorpsstraat – Wateren (dit is de straatnaam) in Wateren. Dit is bij Eethuis Cafetaria Zorgvlied. Daar is een parkeerplaats met een aantal plekken. Daar vandaan loop je richting de Ludanchelo Hoeve, waar je rechtsaf de Turflaan in loopt. De GPX route die je kunt downloaden start vanaf de locatie in Wateren waar wij onze Dogtravel vakanties lopen. Dat stukje van de gpx route moet je dus even negeren. Vanaf de Turflaan volg je wel de GPX route.

Horeca onderweg: “breng je eigen bammetjes”. Op dit traject is geen horeca, maar momenteel mag de horeca niet open. Bij de parkeerplaats zit een cafetaria waar je mogelijk kunt afhalen.

Picknicktip: Op 4,5 km van de route staat een uitkijktoren. Dat is een mooi picknickplekje. Als het regent zit je daar ook droog. Op het 7 km punt staan picknicktafels. Ook daar kun je goed zitten.

Route en hoogteprofiel:

Download file: Wateren_grijze_haren_Zuid_2019.gpx

Klik hierboven op de download knop en je kunt het GPX bestand opslaan en openen in een app op je smartphone of met een gps.

Bijzonderheden onderweg:

Bij de Ludanchelo hoeve lopen mogelijk 2 erfhonden los die mogelijk naar je toe komen. Deze zijn super lief en je kunt er gewoon langs lopen.

Het is een route met “Marit-paadjes”. Niet alles gaat over formele paden. Als je deze route in het najaar loopt, let dan goed op de paddenstoelen. Er staan er heel veel!

Formeel mogen honden er niet los. In de praktijk wordt het in het bos toegestaan. Kijk tijdens het wandelen goed uit waar je je hond wel en niet los laat. Zorg dat jouw hond anderen niet tot overlast is.

Feedback: Laat je mij weten wat je van de route vond? Ik waardeer het als je je foto’s deelt op de Dogtravel Facebook pagina.