Duitsland

Ongeveer 2,5 uur rijden (vanaf Nijmegen) is het prachtige gebied de Hunsrück, het oostelijke deel van de Eifel. Dit is een laaggebergte in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. We verblijven in een prachtig gelegen groepsaccommodatie waar vanuit we zo het bos in lopen.

Groepsaccommodatie Strotzbüscher Mühle

Accommadatie

We verblijven op de locatie ‘De Strotzbüscher Mühle”. Dit ligt in de Eifel, of beter gezegd in de Vulkaaneifel. De vulkaaneifel heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteiten die het landschap hebben gevormd. Ook nu nog zijn de sporen daarvan goed zichtbaar en zelfs merkbaar. Zo is er 50 meter van de Strotzbüscher Mühle een thermale bron met “geneeskrachtig” water met altijd dezelfde temperatuur van 20 graden celsius.

Wandelingen

De geologische ontwikkeling van het het gebied heeft ook in de directe omgeving van de Strotzbüscher Mühle haar sporen nagelaten. De natuur is overweldigend en bovendien kom je onderweg nauwelijks een sterveling tegen. Daarom is wandelen in de omgeving echt een belevenis. We maken voor een deel gebruik van de routes die zijn uitgezet door de locatie. Hans, de eigenaar van de molen, is een fervent wandelaar en kent de omgeving heel goed. De routes die hij heeft uitgezet voeren door een zeer gevarieerd landschap. De beekdalen verschillen enorm van elkaar, weids met weilanden langs de oevers, dan weer steil met wanden van leisteen. Op de hoger gelegen gronden wandel je langs de maren en zijn er prachtige uitzichten te bewonderen. Dorpjes worden omringt door hoogstamboomgaarden en ademen een sfeer uit vervlogen tijden.

Klimmetje van de route Baybachklamm met Conrad die de beklimming maakt.

Een van de wandeldagen rijden we een stukje voorbij de Moezel naar een prachtige berg- en ravijnwandeling langs het riviertje de Baybach. Langs dit riviertje gaat de route over smalle paden langs rotsachtige, met mos begroeide hellingen. Dan verlaat het pad het ravijn en begint weer te stijgen. Geniet op deze buitengewoon indrukwekkende route van idyllische paden en prachtige panorama’s op meerdere uitkijkplaatsen gelegen op uitstekende rotsen, met de ‘Barreterlei’ als spectaculair hoogtepunt. We adviseren op deze route de honden in een tuig te laten lopen voor als ze een zetje nodig hebben.

Klidinger waterval met gids Marit op de voorgrond

Een van de wandelingen brengt ons naar de Klidinger waterval. Het water van de Klidinger beek valt ongeveer 28 meter naar beneden bij de Klidinger waterval; de hoogste waterval in de Eifel. Om er te komen lopen we  langs smalle paadjes die  kronkelen in de richting van de waterval. Klimop bedekt de rotsen rond de waterval, waardoor het een sprookjesachtige sfeer krijgt.

 

Arrangement en prijzen

Dit arrangement begint op zondagmiddag en duurt tot donderdagmiddag. Het arrangement is volledig verzorgd. Dat betekent dat na aankomst tot aan vertrek alle maaltijden zijn inbegrepen en er elke dag een wandeling onder begeleiding van een gids wordt verzorgd. Het is uiteraard mogelijk om een dag je eigen ding te doen. Dit kan ter plekke met de crew worden afgestemd.

Ook hebben wij een “bezemwagen” tot onze beschikking. Mocht een hond of wandelaar niet verder kunnen, dan hebben we vervoer weer terug naar de locatie. Behoudens wat natuurlijk mogelijk is qua gebied.

Voor deze wandeling is een redelijke conditie een pluspunt, maar geen vereiste. We hebben voldoende ruimte in het

De rode box met hondensnacks gaat elke pauze even rond

programma om vaak te pauzeren om iedereen bij de groep te houden.

We hebben in deze groepsaccommodatie  een aantal 1-persoons en een aantal 2-persoonskamers .  De tweepersoonskamers zijn € 355,- per persoon. De eenpersoonskamers zijn € 440,- per persoon. Er is één heel klein eenpersoonskamertje. Die is € 395,-. Deze prijzen zijn inclusief alle maaltijden en exclusief hondenvoer en exclusief vervoer van en naar de locatie.

Data

Aankomst zondag 8 mei, 15:00 uur

Vertrek donderdag 12 mei, 15:00 uur

Corona maatregelen

We volgen de corona maatregelen die ter plaatse geldend zijn. Als je je inschrijft, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.