Frankrijk, Vogezen

Op een hele hondvriendelijke plek gaan we genieten van 3 dagen wandelen, met 4 overnachtingen. De wandelingen zijn circa 15 – 20 km, maar kunnen vanwege de hoogteverschillen wel pittig aanvoelen. Deze wandeling is voor de meer geoefende wandelaar en voor de geoefende wandelhond. Gelukkig is er na de wandeling tijd genoeg om te ontspannen in de mooie accommodatie en te genieten van de heerlijke maaltijden die onze gastvrouw voorzet. Deze locatie heeft zelfs een buurman die massages aanbiedt, dus voor de wandelafstand hoef je het niet te laten.

Data: nog geen nieuwe data

Lokatie FrankrijkAccommodatie

Anders dan bij de andere dogtravel weekenden, maken we voor deze reis gebruik van de maaltijden van de accommodatie. Uiteraard hebben we ze uitgeprobeerd en dat was zo voortreffelijk dat we hier graag met Dogtravel heen gaan. De keuken van de accommodatie maakt gebruik van zoveel mogelijk streek- en natuurlijke producten en draait ook de hand niet om voor vegetarische of aangepaste maaltijden. En qua hoeveelheden doet het niet onder voor wat wij jullie altijd hebben voorgezet. Oh,  ik zelf vond het brood fantastisch. Ik moest direct denken aan het Basbrood van de vroegere jaren, want op deze accommodatie bakken ze zelf het brood. Heerlijk!

In deze locatie heb ik 2 kamers die als 1-persoonskamer gebruikt kunnen worden. Deze 2 kamers hebben 1 gedeelde badkamer. De andere kamers zijn 2-persoons met elk een eigen badkamer.

Wat wel even anders is, is het serveren van drank en limonade. Normaal zit dit inclusief de prijs, maar bij deze reis nemen we het af van de accommodatie. Dat betekent dat de reissom exclusief drank en limonade is. Wel inclusief koffie en thee. De drank wordt voor hele schappelijke prijzen verkocht. Als je op de terugweg een lunchpakket mee wilt nemen, is dat mogelijk eveneens tegen een kleine betaling direct aan de accommodatie.

Vogezen

De Vogezen is een middel gebergte. Dat betekent dat we sommige stukken hoger lopen dan wat we in Nederland gewend zijn. We lopen één wandeling op een hoogte van circa 1300 meter. Houd qua kleding rekening met thermo-ondergoed en neem bij die wandeling handschoenen en een muts mee en voor je hond een goed tuig. Check ook je reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Vogezenreizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.

Vakantie

De aankomst van deze reis is op zaterdagmiddag. We hebben die zaterdagavond een korte wandeling en hebben  voor zondag, maandag en dinsdag wandelingen van circa 18 km gepland. Woensdagochtend zwaaien we iedereen weer uit. De locatie is circa 6 uur rijden vanaf Nederland.

De kosten van deze reis voor in 2022 zijn nog niet vast gesteld. Het tarief is inclusief 4 overnachtingen, 4 x alle maaltijden, maar exclusief (fris)drank en exclusief lunchpakket voor de terugweg. Bij de locatie kan desgevraagd een lunchpakket voor de terugweg worden afgenomen.

Corona maatregelen

De algemene coronamaatregelen voor Frankrijk zijn van toepassing. Op diverse websites kan je de laatste informatie vinden.

 

Onze Dizzle