Jubileum 10 jaar / 100 tochten

Groepsfoto Dogtravel aug 2002

Groepsfoto tijdens het eerste Dogtravelweekend in augustus 2002

Van: Marit

In 2002 was ik net een jaar getrouwd met Bas. Ik werkte al geruime tijd bij de IND en was op zoek naar ander werk. Iemand van een loopbaanbureau vroeg aan me waarom ik het zocht in één baan. Ik had in die tijd al eens meegeholpen bij een andere organisatie met wandelvakanties, ik ben dol op wandelen en honden en ik had ook al dagwandelingen voor de hondenschool waar ik toen lesgaf georganiseerd. Ik was getrouwd met een ondernemende man die hield van koken en zorgen. Al brainstormend op een avond zijn we toen gekomen op Dogtravel.

Wandelweekenden lopend vanaf één punt. Geen verhuizing onderweg en luxe tenten. Stahoogte, comfortabel slapen en lekker eten. Het was mijn moeder die het principe “grijze haren” tochten introduceerde. Tochten waar maar de helft in afstand werd gelopen. Toen kon ik niet geloven dat mensen het leuk zouden vinden om minder dan 20 km te lopen. Nu, na vele grijze haren tochten, weet ik hoe belangrijk deze weekenden zijn en een hele eigen sfeer hebben. Dogtravel heeft halverwege haar bestaan natuurlijk een grote dreun gekregen door het overlijden van Bas, maar ik ben zo blij dat ik wel verder ben gegaan.

Bas van Braak van Hattem

Bas in zijn element

Bas heeft nog steeds zijn invloeden op Dogtravel. De term Bascatering is nog steeds een begrip. De beroemde snoeppot van Dogtravel is ook door Bas geïntroduceerd en bestaat nog steeds. Wel qua uiterlijk veranderd, maar nog steeds staat de snoeppot bij elk weekend op tafel. Kom je er niet zomaar langs als we gaan wandelen en worden er zakjes gevuld voor onderweg.

Zoveel verhalen, zoveel plezier. Als 10 jaar en 100 tochten mij 1 ding heeft geleverd, is dat plezier. En niet te vergeten; vriendschap, heel veel vriendschappen. Sommige mensen zie ik alleen met de wandelvakanties, andere mensen zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden.  Dit had ik voor geen goud willen missen.

Jubileumwandeling 10 jaar Dogtravel

Jubileumwandeling 10 jaar Dogtravel

Jubileum weekend

In het weekend van  3 t/m 5 augustus 2012 hebben we ons jubileum gevierd en het was fantastisch.

Een groep catering, crew, vele kilometerlopers en familie waren het voor het hele weekend uitgenodigd. En op zaterdag 4 augustus hebben we alle wandelaars uitgenodigd die ooit met Dogtravel zijn mee geweest. Hoewel de wandeling – hoe passend ook – slechts 10 km was, is er een grote groep op afgekomen. We hebben vanuit camping Beekhuizen richting het Rozendaelse veld gelopen (losloopgebied) en daar elk heuveltje en modderpoel weten te vinden. Foto’s van het jubileumweekend vind je op onze facebookpagina.

Daarnaast ben ik verschrikkelijk in de watten gelegd met de vele prachtige kado’s. De mooiste verrassing was het fotoboek en de mooie verhalen, wat met inbreng van veel mensen tot stand is gekomen. Het is nu nog digitaal en als we de foto’s van het laatste weekend er in hebben, dan gaan we het afdrukken.

Het grootste kado was de geweldige donatie voor het KWF. De stand tijdens het jubileumweekend was al ruim 600 euro. Maar zelfs daarna is er nog geld binnen gekomen. Ik krijg er nog kippenvel van als ik dit typ. Mijn leven is compleet veranderd door die vervelende ziekte. Maar ik hoop dat de door de gulle gaven we levens van anderen in het positieve kunnen veranderen. Iedereen heel erg bedankt!

Dogtag 10 jaar Dogtravel

Dogtravel 10 jaar

Jubileumhanger 10 jaar Dogtravel

Tijdens de eerste dagwandeling dit jaar heb ik al een hele mooie geocache coin gekregen met de echte dogtravelkleuren en de vorm van een hondenpootje. Mijn eigen honden krijgen hier later ook een exemplaar van, zodat ze door geocachers gespot kunnen worden.

De hanger is zodanig gemaakt dat hij ook los als hanger is te gebruiken, een echte jubileumhanger. Een echt collectersitem dus! Deze jubileumhanger is te bestellen bij Petra Holierhoek.