Frankrijk, Vogezen SNEEUWwandelen

Op een hele hondvriendelijke plek gaan we genieten van 3 dagen wandelen, met 4 overnachtingen. De wandelingen zijn circa 8 – 12 km, maar kunnen vanwege de hoogteverschillen wel pittig aanvoelen. In verband met de kou en de sneeuw, zijn deze wandelingen korter dan dat je gewent bent tijdens de MIDweken in het najaar. Mocht er geen sneeuw zijn en de tempraturen goed, dan wandelen we wel de 15-20km routes. Deze wandelingen is voor de meer geoefende wandelaar en voor de geoefende wandelhond. Gelukkig is er na de wandeling tijd genoeg om te ontspannen in de mooie accommodatie en te genieten van de heerlijke maaltijden die onze gastvrouw voorzet. Deze locatie heeft zelfs een buurman die massages aanbiedt, dus voor de wandelafstand hoef je het niet te laten.

Data:  5 februari 2024 tm 9 februari 2024

 

Accommodatie

We maken voor deze reis gebruik van de maaltijden van de accommodatie. Uiteraard hebben we ze uitgeprobeerd en dat was zo voortreffelijk dat we hier graag met Dogtravel heen gaan. De keuken van de accommodatie maakt gebruik van zoveel mogelijk streek- en natuurlijke producten en draait ook de hand niet om voor vegetarische of aangepaste maaltijden. Het brood fantastisch.  Op deze accommodatie bakken ze zelf het brood. Heerlijk!

In deze locatie heb ik 2 kamers die als 1-persoonskamer gebruikt kunnen worden. Deze 2 kamers hebben 1 gedeelde badkamer. De andere kamers zijn 2-persoons met elk een eigen badkamer.

Vogezen

De Vogezen is een middel gebergte. Dat betekent dat we sommige stukken hoger lopen dan wat we in Nederland gewend zijn. We lopen één wandeling op een hoogte van circa 1300 meter. Houd qua kleding rekening met thermo-ondergoed en neem bij die wandeling handschoenen en een muts mee en voor je hond een goed tuig. Check ook je reisverzekering of je gedekt bent voor bergwandelen, zodat je gedekt bent voor eventuele kosten. De consumentenbond heeft een internetpagina over. Op onze Facebookpagina hebben we mooie foto’s van eerdere Vogezenreizen voor als je een indruk wilt hebben van dit arrangement.

Vakantie

De aankomst van deze reis is op maandagmiddag. We hebben die maandagmiddag een korte wandeling en hebben  voor dinsdag, woensdag en donderdag wandelingen van circa 15 km gepland. Vrijdagochtend zwaaien we iedereen weer uit. De locatie is circa 6 uur rijden vanaf Nederland.

 

Zorg voor een redelijke conditie voor jezelf en voor je hond!Een uur wandelen in Nederland met vlakke ondergrond is wat anders dan een uur wandelen in de Bergen. Als je met gemak een uur of 3 aan 1 stuk kunt wandelen met je hond in redelijk vlag gebied, dan heb je een beginnende goede conditie om mee de bergen in te gaan.
Je maakt hoogtemeters en dat zijn we in Nederland/Belgie niet echt gewent. We zijn met 15km in de bergen tussen de 4 a 6 uur onderweg. Natuurlijk wel met rustpauzes en prachtige vergezichten! Dan tanken we weer bij en wandelen we verder.

 

Het zijn 6 B&B kamers die beschikbaar zijn met EIGEN douche/toilet. En 3 kamers met een gedeelde douche/toilet.

 

De B&B PtitMonde prijzen 2024:

1-persoonskamer met eigen badkamer:                        € 760,00

1-persoonskamer met gedeelde badkamer:                  € 740,00

2-persoonskamer met eigen badkamer:                        € 1340,00

 

 

Je boeking is inclusief:

 •  4 overnachtingen
 • 4 gegidste wandelingen
 • Ontbijt
 • Lunch om mee te nemen
 • 3-gangen diner
 • Koffie en (verse kruiden) thee inbegrepen.
 • Frisdrank en snack voor onderweg.
 • Diverse soorten fruit
 • Toeristen belasting

Niet inbegrepen:

 • Alle overige consumpties gedurende het verblijf
 • Meerprijs lesgeld van de 2e hond
 •  Per hond €4,-  per verblijf. Dit gaat naar stichting ‘Akoz Assocation
 • Per kamer €9,- schoonmaak kosten

 

Bij vragen mail ons: dogtravelnl@gmail.com

 

Inschrijven kan door op deze link te klikken!

Reserveringen zijn op volgorde van betalingen die binnenkomen. Is je kamer betaald, ben je zeker van je plaats!

 

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).