Frankrijk, Aveyron

Aveyron – Frankijk

Lijkt je dat ook zo leuk om met je hond samen op pad te zijn? Rugzak op, spullen erin voor die dag en heerlijk over de paden struinen met je hond. Samen pauze houden en genieten van het prachtige uitzicht of de mooie omgeving!

Dogtravel neemt je mee op reis naar de Aveyron. Dit gebied is ruig, niet toeristisch en je hebt op de kampeer plaats ook echt het idee dat je in de middle of nowhere zit. Het is wel een camping voor mensen die back to basic gaan. Er zijn meerdere mogelijkheden en plekjes waar je de tent (of kleine camper) neer kunt zetten. Er is een eenvoudig sanitair bij de gezamenlijke keuken en op diverse plaatsen is er een zogenoemd droog toilet. Je zit met deze reis heel erg terug in de natuur. Je leeft er middenin en we gaan prachtige wandelingen maken! Het is een luxe om je 1 te gaan voelen in deze natuur, samen met je hond! Een unieke ervaring en zeker geschikt voor mensen die wel van avontuur houden!

De voormalige kaasmakerij is omgebouwd tot een sobere logeerkamer, de berkenkamer. Mocht je een tent echt helemaal niks vinden maar wel willen genieten op het terrein, is dit natuurlijk ook nog 1 van de mogelijkheden!
Ook zijn er nog een elfjes-achtig stenen huisje te huur en een tiny-house, voor als je echt geen kampeerder bent en graag voor jezelf zorgt in je eigen huisje.

Voordat je mee gaat op Hike, zorg je er in Nederland al voor dat je zelf en je hond in goede conditie bent. Je moet ervan uit gaan dat je 4 a 5 uur wandelt per dag. In km zal het niet tippen aan de vierdaagse, maar je maakt wel hoogtemeters wat het wandelen beïnvloed! Oefen met je hond dus langere afstanden wandelen en vooral ook, wandelen met bergschoenen aan en een dag-rugzak op!

Nathascha zal als gids mee gaan op de wandelpaden. Ze heeft ruime ervaring in hiken in de bergen met haar eigen honden. Organiseert al jaren vakanties in de bergen en zal mooie en unieke paden met jullie opzoeken. Ze weet als geen ander het gebied met zijn eigen ruwe diamanten en kan jullie laten meegenieten van deze ruige omgeving met de prachtige vergezichten op het Cantal gebergte.

Marjolein, de eigenaresse van Foret du Dragon en onze gastvrouw zal met het Pinksterweekend het gedeelde van stiltewandeling begeleiden en ze zal voor degene die willen een meditatie-wandeling verzorgen naar een mystiek plekje in het bos bij een prachtige rivier. Hier maak je dan een eenvoudige maaltijd klaar voor jezelf en kook je op open vuur. Ook biedt ze op de laatste wandeldag een ‘geiten-wandeling’ aan. De geiten zijn gewent aan honden. Als jou hond de geiten negeert, mag je hond ook mee wandelen. Vind je hond dit te spannend of is hij/zij moe van de wandelingen? Dan kan je hond lekker uitslapen op je eigen accommodatie.
Tijdens de zomervakantie is dit helaas geen optie, wegens het hoogseizoen.

 

Wat gaan we doen:

– Hiken met je hond

– Wandeling voorbereiden

– Kaartlezen

– Kompas gebruik

– Samen werken met je hond

 

Deze vakantie is inclusief:

– Gids

– Huisje, kamer of campingplaats van je voorkeur.

– Welkoms diner en afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant.

– Mogelijkheid tot een kortere lus wandelen.

– Stiltewandeling naar de rivier en daar gezamenlijk op een kampvuur het diner bereiden, begeleiding Marjolein.

– Wandeling met de geiten op het terrein, begeleiding Marjolein.

– Thee en koffie tijdens de hike’s.

– Snack voor de hond tijdens de wandelingen.

– Honden mogen GRATIS mee ( max 2 honden, meer honden? even overleggen graag!)

– Inclusief schoonmaakkosten.

 

Deze vakantie is exclusief:

– Ontbijt en lunch (We zijn ermee bezig deze aan te vragen, we hopen op een ‘broodmandje’, losse prijs volgt later)

– Drankjes in het restaurant.

– Elektriciteit op de kampeerplaats ( er is wel stroom in de buitenkeuken!)

– Beddengoed (of te huur voor €10,00 per set)

– Badhandoeken

 

 

Dagschema

Dag1. Is de reisdag en zal iedereen aan het einde van de middag arriveren op de camping. Vanaf 19.00 zullen we ons gaan klaarmaken om in het dorp Murrols te gaan eten bij het lokale restaurant.

Dag2. We spreken af in de buitenkeuken, en hebben onze dagrugzak al gereed. We gaan vandaag een wandeling op de kaart met kompas maken. Degene die nog niet hebben geleerd om kaart te lezen en het kompas te gebruiken, die gaan daar vandaag de kans voor krijgen om de basis onder de knie te krijgen. Vandaag is het ook mogelijk om met Marjolein mee te gaan naar de beek, hier maken we een diner op open vuur.

Dag3. Is het tijd voor een lange wandeling. Deze zal de hele dag duren en daar gaan we ook rekening mee houden met de bepakking voor ons zelf en voor de honden. Ons diner zal in de buitenkeuken zijn. We bakken pannenkoeken op een kampvuur!

Dag4. Deze dag maken we een stevige wandeling in de vroege ochtend. We starten vroeg, zodat we een andere beleving hebben in de bergen als dat we tot nu toe hebben gehad. De natuur ontwaakt langzaam, terwijl wij er rustig doorheen stappen met onze honden! Deze avond gaan we in het dorps restaurant weer afsluiten, de laatste avond alweer!

Dag5. Woensdag nemen we in de buitenkeuken, onder het genot van een bakje thee of koffie afscheid van elkaar en gaat ieder zijn eigen weg.

 

Maandag 14 augustus tm vrijdag 18 augustus 2023

Nog VRIJ: Berkenkamer en Tipi, of een plekje op de camping met je eigen tent/caravan of camper.

 

Kosten per persoon zijn:

Marjo’s tiny house:

KLIK HIER voor het zien van het huisje.

2 personen:    € 683.00
1 persoon:       € 448,75
Hond:                 GRATIS

 

Stenen huis:

KLIK HIER voor het zien van het ‘elfenhuisje’

2 personen:   € 567,00
1 persoon:     € 332,75
Hond:                GRATIS

 

Berkenkamer / Tipi:

KLIK HIER voor het zien van de berkenkamer!

2 personen:   € 485,00
1 persoon:     € 252,75

 

Camping:

KLIK HIER voor het zien van de campingplaatsen.

2 personen:   € 385,50
1 persoon:     € 192.75

 

LET OP! Boek snel je reis! Want buiten de door DOGTRAVEL gereserveerde dagen, zijn de accommodaties voor iedereen te boeken.

 

Inschrijven kan door op deze link te klikken!