Ubbergse heuvelrug

Mijn thuisgebied en wat laat ik dat graag aan jullie zien! Ubbergen is een prachtig wandelgebied en erg hondvriendelijk. De heuvelrug ten noorden van Nijmegen ligt vlak onder de Waal, zodat we zowel langs de rivier als door de bossen kunnen lopen.

Slotjes aan de brug tussen Nijmegen en de Waalstrandjes

Slotjes aan de brug tussen Nijmegen en de Waalstrandjes

Buitenland

Het bijzondere aan dit gebied is de prachtige afwisseling tussen bos, polder en rivierlandschap. Vanuit de locatie lopen we zo richting de bossen van Groesbeek, waar honden grotendeels los mogen lopen (onder controle). De heuvelrug zelf is aanlijngebied.

De uitzichten zijn werkelijk fantastisch. De heuvels geven je het gevoel dat je in het buitenland loopt. In werkelijkheid loop je circa 2 km van de Duitse grens af, maar nog net in Nederland.

Het weekend Ubbergse heuvelrug is een wandelweekend voor de geoefende wandelaar. De heuvels maken het lopen zwaarder dan de andere weekenden en omdat we even door een niet losloopstuk heen moeten, zijn de afstanden iets verder. Reken op circa 20 – 23 km per dag. Onze gids Marit is zeer bekend in dit gebied en kan in overleg met de groep de routes variëren.

Als je minder geoefend bent, heb je nog even de tijd om nog wat kilometers te maken. Want dat is het absoluut waard.

Lopen langs de Waal

Lopen langs de Waal

Verzorging

Tijdens dit weekend is er uiteraard de uitstekende verzorging waar Dogtravel om bekend staat. Het weekend is inclusief op vrijdag een verse soepmaaltijd, 2 x uitgebreid ontbijt, op zaterdag een lunch op locatie en ’s avonds een heerlijk vers bereid 3-gangen diner, op zondag een lunch om mee te nemen en ’s middags een smakelijke afsluiting.

Unieke locatie

Prachtige locatie in Ubbergen

Prachtige locatie in Ubbergen

We verblijven in voormalig klooster, de Refter. Dit is een unieke locatie op de heuvelrug welke tegenwoordig een leefgemeenschap is. Hier wonen en werken circa 90 mensen, die de Refter zelf besturen en beheren, op een democratische en milieuvriendelijke manier. Zij voeren alle taken uit die nodig zijn om de Refter als leefgemeenschap te laten bestaan. Onderdeel van deze leefgemeenschap is een groepsaccommodatie, waar wij een weekend verblijven. Wij verblijven apart van de andere mensen die er wonen, maar er zijn wel meer omstandigheden om rekening mee te houden.

De groepsaccommodatie is onderin het gebouw en de woningen van de woongemeenschap zijn er boven. Dat betekent dat we met onze groep geen overlast willen bezorgen. Dat doen we anders natuurlijk ook niet, maar dit betekent wel dat als jouw hond gewend is om vrij te mogen blaffen, dat een ander arrangement (of organisatie) meer geschikt is.

We hebben op deze locatie 6 1-persoonskamers en een groot aantal “hutjes” op een slaapzaal. Zo’n hutje is een afgeschermde ruimte met bed en wastafel. Bij boeking kun je aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. De 1-persoonskamers worden op volgorde van inschrijving ingedeeld als er meer gegadigden voor zijn.

Voor alle slaapplekken geldt dat er douches op de gang zijn (allen apart).

 

Slaapruimte

Slaapruimte

Data

15 – 17 maart 2019

De kosten zijn €255,- volledig verzorgd.