Ubbergse heuvelrug

Sinds we gestopt zijn met kamperen zijn we niet meer terug geweest voor een wandelweekend in Ubbergen. De mooie rand van Nijmegen waar je je in het buitenland waant. We hebben hier vroeger veel gelopen, vanwege de prachtige natuur en de vele hondenlosloopmogelijkheden.

Daarom ben ik blij om aan te kondigen dat we in 2017 een wandelweekend “Ubbergse Heuvelrug” hebben.

Update; we hebben het extra weekend moeten annuleren wegens te weinig inschrijvingen. In 2018 wordt dit weekend weer verzorgd.

Buitenland

 

Zevenheuvelenweg

Zevenheuvelenweg

Het bijzondere aan dit gebied is de prachtige afwisseling tussen bos en polder. Vanuit de locatie lopen we zo richting de bossen van Groesbeek, waar honden grotendeels los mogen lopen (onder controle). De heuvelrug zelf is aanlijngebied.

De uitzichten zijn werkelijk fantastisch. De heuvels geven je het gevoel dat je in het buitenland loopt. In werkelijkheid loop je circa 2 km van de Duitse grens af, maar nog net in Nederland.

Het weekend Ubbergse heuvelrug wordt een wandelweekend voor de geoefende wandelaar. De heuvels maken het lopen zwaarder dan de andere weekenden en omdat we even door een niet losloopstuk heen moeten, zijn de afstanden van verder. Reken op circa 20 – 23 km per dag. Onze gids Marit is zeer bekend in dit gebied en kan in overleg met de groep de routes variëren.

Verzorging

Tijdens dit weekend is er uiteraard de uitstekende verzorging waar Dogtravel om bekend staat. Het weekend is inclusief op vrijdag een verse soepmaaltijd, 2 x uitgebreid ontbijt, op zaterdag een lunch op locatie en ’s avonds een heerlijk vers bereid 3-gangen diner, op zondag een lunch om mee te nemen en ’s middags een smakelijke afsluiting.

Ubbergse heuvelrug

Ubbergse heuvelrug

Unieke locatie

De Refter

De Refter

We verblijven in voormalig klooster, de Refter. Dit is een unieke locatie op de heuvelrug welke tegenwoordig een leefgemeenschap is. Hier wonen en werken circa 90 mensen, die de Refter zelf besturen en beheren, op een democratische en milieuvriendelijke manier. Zij voeren alle taken uit die nodig zijn om de Refter als leefgemeenschap te laten bestaan. Onderdeel van deze leefgemeenschap is een groepsaccommodatie, waar wij een weekend verblijven. Wij verblijven apart van de andere mensen die er wonen, maar er zijn wel meer omstandigheden om rekening mee te houden.

De groepsaccommodatie is onderin het gebouw en de woningen van de woongemeenschap zijn er boven. Dat betekent dat we met onze groep geen overlast willen bezorgen. Dat doen we anders natuurlijk ook niet, maar dit betekent wel dat als jouw hond gewend is om vrij te mogen blaffen, dat een ander arrangement (of organisatie) meer geschikt is.

 

Slaapruimte

Slaapruimte

Data

Er zijn geen data meer in 2017.

De kosten zijn €245,- volledig verzorgd.

Inschrijven

Zwemmen bij het Wylermeer

Zwemmen bij het Wylermeer